Hypnotherapie en overgewicht

Het cliŽntgericht behandelprotocol waarmee ik werk is ontwikkeld door Irene Heim (www.ireneheim.nl). Het richt zich op mensen met overgewicht, en stelt het probleem van het probleem centraal. Het werkelijke probleem van overgewicht is niet het gewicht zelf (dat is slechts het gevolg), maar de reden waarom iemand teveel eet of te weinig beweegt.

Redenen zijn bijvoorbeeld: eten bij stressvolle momenten, bij verdriet of verveling, geen maat kunnen houden, de verleiding niet kunnen weerstaan of negatieve oordelen hebben over zichzelf. Met behulp van het protocol leer je op een positieve manier met deze factoren om te gaan. Dit zorgt er voor dat je positief, gezond en evenwichtig in het leven gaat staan en blijft staan, waardoor je gewicht verliest.

Doelgroep
Voor iedereen die gezond en evenwichtig wil leven en gewicht wil verliezen.

Verloop therapie
Het protocol bestaat uit een intakegesprek, zes sessies hypnotherapie en een evaluatiegesprek. Daarna is er twee jaar lang, vier keer per jaar een follow up sessie. Deze sessies zijn bedoeld om de gezonde en evenwichtige levensstijl te behouden.

Vergoedingen
Afhankelijk van uw polis bij de zorgverzekeraar komt u in aanmerking voor vergoeding. Meer informatie over vergoedingen door zorgverzekeraars kunt u vinden op de website van de NBVH